Kako da se riješite ružne navike grickanja noktiju

Griženje noktiju spada u opsesivno-kompulzivni poremećaj, a istraživanja pokazuju kako tu lošu naviku ima 30 posto djece, 45 posto tinejdžera i čak 29 posto odraslih osoba.

To znači da odrasle osobe i klinci imaju isti problem koji je u ozbiljnijim godinama ipak puno neugodniji.

1. Lakovi namijenjeni ljudima koji grizu nokte

Posebni prozirni lakovi protiv grickanja noktiju nisu otrovni, ali imaju odvratan okus i miris pa čak i najupornije tjeraju od ideje da zagrizu nokat.

2. Mijenjanje jedne ovisnosti drugom, zdravijom

Da li ste ikad primijetili kako se ljudi koji prestanu pušiti naglo debljaju? To je zbog toga što jednu ovisnost mijenjaju drugom. Na sličan način ponekad se rješava i ovaj problem, naravno sa puno zdravijim zamjenama. Stručnjaci predlažu da svaki put kad poželiš zagristi nokat otpiješ 5 gutljaja vode, zagrizeš mrkvu ili napraviš 10 trbušnjaka. To će ti dati osjećaj da radiš nešto dobro za svoje tijelo i podići samopouzdanje, pa ćeš se što prije riješiti ružne navike koja nikome nije atraktivna.

3. Profesionalna manikura

Ne govorimo samo o plastičnim i geliranim noktima (nismo fanovi UV lampa i plastičnog izgleda). Tu su i obične profesionalne manikure koje nokte čine toliko lijepima da je ženama jednostavno žao uništiti to malo remek-djelo. Pogotovo nakon prvih komplimenata koje na račun svojih noktiju čuju od muškaraca i žena. Imate li ozbiljnijih problema sa griženjem noktiju, od manikerke zatražite manikuru sa šljokicama ili nekim neobičnim oblicima. Nokti premazani s više slojeva raznih lakova zasigurno neće biti privlačni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *